Pàgines

dissabte, 28 d’abril del 2012

Truita d'espàrrecs de s'Arboçar

Bon dia! Fa quinze dies que no he publicat recepta, i és que aquests dos mesos que vénen he de dedicar la major part dels meus esforços a les dues darreres assignatures de la carrera... Però tenia aquesta truita fotografiada de fa un grapat de dies, i la vull compartir amb vosaltres!!!!

Feia molt de temps que no menjava espàrrecs silvestres, anys! I fa unes dues setmanes ma mare i mon pare me'n varen regalar un manat, que havien collit als voltants de la caseta que tenim entre Santa Maria i Consell, s'Arboçar. Són una delícia!


Vos confes que la truita i les paelles són un repte difícil per mi! No són plats que m'agradi cuinar, ja que trob que no me surten... A la truita ja li he començat a agafar pràctica, per mi és bàsica la paella, i que quan hi tiram els ous, sigui ben calenta perquè faci la crosta.



INGREDIENTS:

  • Un manat d'espàrrecs
  • Mitja ceba
  • 6 ous
  • Un raig d'oli
  • Una pisca de sal

COM ES FA?

  1. Posarem un raig d'oli dins la paella i hi tirarem la ceba tallada per llarg, una vegada estigui cuita, la retirarem.
  2. Haurem agafat la part més tendre dels espàrrecs i els tallarem en trossets  d'uns dos cm de llarg, i els courem a la paella (hi ha gent que els hi pega una escaldada, a mi m'agrada més coure'ls així).
  3. Dins un bol, batrem els ous. Per fer truita, sempre intent pujar un poc el blanc abans de rompre els vermells, perquè quedi més esponjosa. Hi posarem sal i hi mesclarem la ceba i els espàrrecs ja cuits.
  4. Ara només queda fer la truita...paella ben calenta, amb un rajolí d'oli. Quan veis que ha fet crosta, abaixau el foc, i esperau que es cogui per dedins, després la girau. Jo la remen agafant la paella pel mànec i fent voltes circulars, per ajudar a què no s'aferri.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada