Pàgines

dimarts, 27 de març de 2012

Galletes de confitura

Dissabte passat me varen fer un regalet d'aquests que m'encanten... un motlle per fer galletes!!! Totes aquestes coses per jugar a cuinetes són la meva debilitat, i la meva cosina ho sap! Dilluns vespre, no em vaig poder aguantar les ganes d'estrenar-ho, vaig agafar un llibret d'aquests que vaig comprar fa anys... i vaig cercar-hi una recepta que m'anàs bé per poder emprar la jugueta nova! El resultat ha estat ben vistós...





La jugueta! (les peces que veis es poden posar i llevar)


INGREDIENTS:
(unes 25-30 galletes d'uns 3 cm de diàmetre)
  • 1 tassa* de farina de força (+/- 275-300 g)
  • 1/2 tassa de fècula de blat
  • 1 polsim de sal
  • Canyella (la recepta deia nou moscada... però ho vaig canviar!)
  • 155 g de mantequilla
  • 1/2 tassa de sucre en pols
  • 3-4 cullerades de confitura de gerds
  • 1 sobre de gelatina

COM ES FA?
  1. Posarem la farina, la fècula de blat, la canyella i la pisca de sal dins un colador i ho tamisarem.
  2. En un bol, mesclarem la matequilla (a temperatura ambient) i el sucre, ho muntarem fins que queda cremós.
  3. Afegir els ingredients sòlids a la mescla de mantequilla i sucre, ho treballarem fins que quedi una massa tipus crespell. Pot ser hi haguem d'afegir més farina.
  4. Una vegada tenim la massa feta, hem d'estirar-la per poder tallar les galletes. Per això vaig emprar un paper de cuina, un rodet i farina per evitar que la pasta s'afarrés. Cal fer-les primetes (3 mm), ja que les muntarem com un sandvitx. S'han de tallar la meitat de galletes sense forat, i l'altre meitat amb forat**.
  5. Col·locarem les galletes en un motlle (pot ser ajudar-vos amb un ganivet per aixecar-les vos pugui anar bé) i les posarem dins el forn a 150º (preescalfat) uns 25 minuts***
  6. Una vegada les galletes estan cuites i refredades, les farcirem. Podeu posar-hi la confitura directament o preparar una mescla de confitura i gelatina. Per això, posam les 4 cullerades de confitura dins una olleta, i afegiu-hi mig tassonet d'aigua amb un sobre de gelatina**** diluïda dedins. Quan han refredat es poden acabar les galletes.
  7. Per muntar les galletes, he pintat tota la part de baix amb confitura amb l'ajuda d'un pinzell (perquè les dues cares s'aferrassin bé), i he posat mitja culleradeta enmig de cada galleta.
  8. Les podeu ensucrar per damunt, si voleu.




* 1 tassa correspon a un volum de 250ml, segons el llibre que vaig emprar. Ho vaig mesurar amb un mesurador de líquids per tenir el volum, però al final vaig haver-hi d'afegir més farina i també emprar-ne a l'hora d'estirar la pasta.

** En cas que no tengueu aquest motlle, podeu emprar-ne dos de mides diferents. Un per fer la forma exterior, i l'altre per fer el forat d'enmig a la meitat de les galletes.

*** Cada forn és un món... així que vigilau-les! Una manera és posar manco temps al rellotge, i anar-hi afegint minuts en funció de la necessitat.


**** Mirau les instruccions de la gelatina que empreu, quantitat per volum, si ha de bullir o no...



14 comentaris:

  1. Caterina!!!!!Som m'Aguiló,

    Reina m'has fet plorar! Feia 20 anys, des de que ja no hi ha es forn de davant ca nostra a Palma, que no veia galletes similars....ja tenc sa següent excusa per tornar-me a convidar a dinar-sopar o ara a fer es tè a ca vostra!!!

    Quin plaer!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, Joanet!!! Me fas pujar es colors... quins compliments!!!!! Saps que sempre que volgueu teniu lloc a casa! Una besada i fes-te seguidor!!!! Així no sortirà com Anònim!!!!!!!! Per cert, has de menjar unes "berenjenas con miel" a la meva salut a la Bodeguita Sta Cruz!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Elimina
  2. Catalineta, aquestes galletes fan una bona mengera!!!! Segur que són boníssimes!!!!

    ResponElimina
  3. Només en queden tres!!! No me les he menjades jo... n'he repartit i donat als nins!!!

    ResponElimina
  4. estas feta una maquina!! aixo ja es dificultat alta per mi. molt, pero que molt be catalina.

    Cati Rubi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cati!!!! En voler montam un curset ràpid!!! Fan planta però són molt fàcils!!!!!!!

      Elimina
  5. Fan una pinta espectaculaaaaaar!!!!! mmmmmmmm!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara en duria un parell per veure com el Barça guanya... però ja no en queden!!!!!!!!!!! Un dissabte matí en pujaré algunes de salades per fer la cerveseta a s'Acros!

      Elimina
  6. Segur que t'ho passares beníssim. No hi ha com estar entretenguda dins la cuina. Fan molt bona pinta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ho vaig passar pipa!!! I encara més de què la gent que les ha tastat també hagi disfrutat!!!

      Elimina
  7. Que bones!! m'encanten les galetes que porten confitura, no tinc cap motlle com aquest teu però bé, ja me les enginyeré per poder-les fer, una abraçada guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!!! Amb un de gros i un altre de més petit, aconseguiràs el mateix efecte!!!!!! Besades!

      Elimina
  8. Aquestes galetes sempre m'han agradat i si et regalen el motlle ja tens l'excusa perfecte!
    Moltíssimes gràcies per participar al Memòries.

    ResponElimina
  9. amb melmelada queden genial!!! unes galetes molt maques i bones. gràcies per participar. petonets

    ResponElimina